Usuń konto RiseForMore i dane
Na tej stronie możesz zlecić trwałe usunięcie swojego konta RiseForMore i powiązanych z nim danych.
Poproś o usunięcie bez aplikacji
W miarę możliwości wyślij prośbę z adresu e-mail przypisanego do Twojego konta RiseForMore. Dotyczy to również kont z logowaniem przez Google lub Apple. Ze względów bezpieczeństwa możemy poprosić o potwierdzenie, że jesteś właścicielem konta.
Poproś o usunięcie przez e-mail
support@riseformore.com
Nigdy nie wysyłaj e-mailem swojego hasła, danych o zdrowiu ani dokumentów tożsamości.
Bezpośrednio w aplikacji
Otwórz Profil → Konto i aplikacja → Strefa zagrożenia → Usuń konto. Po Twoim potwierdzeniu konto i przypisane do niego dane zostaną usunięte z aktywnego systemu RiseForMore.
Usuń bezpośrednio na tej stronie
Jeśli zarejestrowałeś się za pomocą adresu e-mail i hasła, możesz od razu usunąć swoje konto. W przypadku kont z logowaniem przez Google lub Apple skorzystaj z prośby e-mailowej powyżej.
Jakie dane zostaną usunięte?
- Dane konta i logowania
- Informacje o profilu, kondycji i zdrowiu
- Dane o treningach, odżywianiu, regeneracji i postępach
- Przesłane zdjęcia i inne treści przypisane do konta
Czego nie usuwamy automatycznie?
Wymagane prawem dowody oraz dane w czasowo ograniczonych kopiach zapasowych mogą być przechowywane do upływu odpowiedniego okresu przechowywania, a następnie zostaną usunięte lub zanonimizowane. Subskrypcję wykupioną przez Apple lub Google musisz anulować osobno w sklepie. RiseForMore nie usuwa danych w Apple Health ani Health Connect, ani Twojego konta Apple lub Google; uprawnieniami i zapisanymi tam danymi zarządzasz u danego dostawcy. Nie dotyczy to zanonimizowanych danych bez powiązania z kontem.